Dobrodošli na konferenciju Život u balansu. 

U današnjoj kulturi trčanja kroz radni raspored, uz zahteve našeg ličnog života i sa rastućom zavisnošću od tehnologije, lako je osećati se preopterećeno, frustrirano ili čak depresivno. Naši vodeći predavači danas će sa vama podeliti znanja koja menjaju život i koja vam mogu pomoći da prihvatite i gradite sebe za život u balansu. 

U nastavku možete pogledati raspored izlaganja. 

Radujemo se razmeni sa vama i voleli bismo da čujemo vaše utiske. Slobodno nam pišite. 

S ljubavlju, 

In Poise tim

 

01

Uvodna reč

Početak u 11h

Maja Vuković

Osnivač InPoise centra

Vanja Smiljić

Lektor, edukator

Početak u 11.30h

Pridružite mi se na mom putovanju do života u balansu. Možda gledajući moj film poželite da najzad uhvatite režisersku palicu u ruke, date sebi glavnu ulogu u svom životu i kreirate priču o kojoj ste uvek maštali. Ako vam treba zrno motivacije, nade ili ohrabrenja da budete istinski VI, bez obzira na svet oko vas – čekam vas 14. oktobra na prvoj In Poise konferenciji. 

Maja Golubović

Dipl. psiholog i edukant 2. godine psihoterapije

Početak u 12.40h


Da li stvarno nemaš sreće u ljubavi ?

Da li je zaista do sreće?

Da li se na našem putu iznova pojavljuje isti partner, samo u drugačijem odelu i pod drugim imenom? Je li moguće da je do nas ili do sudbine i sreće? Koja je uloga tih uvek ,,istih lekcija “ i šta je potrebno da bismo ih naučili?

Ovom temom vrlo detaljno bavim se i na individualnom programu ,,Vredim, dovoljno sam dobra”.

Manuela Brčina

umetnica

Početak u 13.50h


KREATIVNA MEDITACIJA

Volite rad sa glinom?
 
Rad sa glinom za mene je poput meditacije koja me vodi ka balansu i potpunom unutranjem zadovoljstvu koji ostavlja prostor da slobodno kreiram i stvaram. Upravo iz svega toga nastao je posebni projekat. 
 
KREATIVNA MEDITACIJA je radionica u kojoj ću vas povesti na posebno putovanje na kojem ću vam pokazati koju magiju glina nosi sa sobom u procesu kreativnog stvaranja.

Nastja Milivojević Đerman

psihološki savetnik, psihoterapeut i kouč

Početak u 15.00h


Koje bazične emocionalne kompetencije dovode do toga da budemo zavisni o drugoj osobi? 
Šta se to desi da kada nemamo izgrađenu emotivnu stabilnost, za koju je odgovorna bazična emocionalna kompetencija-konstantnost objekta-utiče na to da postajemo zavisni od drugih, zavisnici od ljubavi i drugih ljudi, objekata…
 

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate predavanja koja smo pripremili za vas. Voleli bismo da čujemo vaše utiske, komentare, kritike i pitanja.

Pozivamo vas da se razmenimo u komentarima, a ako biste želeli da sa nekim od predavača porazgovarate nasamo slobodno nam pišite putem kontakt forme.

InPoise © 2023 All Rights Reserved

(Visited 138 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. Maja 14. October 2023 at 11:07 am

  U prilogu vam šaljem test, koji je na engleskom, o stilovima vezivanja. Potrebno je 15-tak minuta da ga uradite, pomoći će vam da bolje razumete svoj stil vezivanja.

  Razumevanjem dolazimo do svesnosti, a ona u vrlikoj meri pokreće promenu.

  Vaš psiholog,

  Maja

  https://www.psychologytoday.com/us/tests/relationships/relationship-attachment-style-test?fbclid=PAAaYqJxzKDNOyXOO4RhvTtzreNed9UkBhWbVSq2O2sCYcWdIbJtL7agx4LaI_aem_AZdwxrTurHAfpEpTZ-AZFJdLJ7m6L_y10_wtm90Yq4Hbb_FRKih7l9aEj8d_VFocio0

  Reply
 2. Ivana 14. October 2023 at 1:27 pm

  Nastja sjajni ste! Ovo je tema o kojoj bih mogla danima slušati.

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:09 am

   Hvala Vam puno Ivana. Da, tema je jako široka i interesantna, posebno jer se svi po malo možemo pronaći u njoj.

   Reply
 3. Anonime 14. October 2023 at 1:51 pm

  Nastja, zašto ne mogu da prihvatim da moj partner ima novu devojku? Osećam bes, ljubomoru, ma sve…

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:14 am

   Poštovana, odgovor na ovo pitanje je zahtevniji jer podrazumeva da se pozabavi raznim pitanjima koja bi vama pomogla da se razjasni širok spekat emocija koje proživljavate.
   Prvenstveno, koliko dugo to traje, u kakvom ste odnosu sada vi i partner, kad je došlo do raskida, kakva je bila vaša veza, koliko je trajala, kako se ponašao sa vama a kako sa novom partnerkom, kakvo vam je mišljenje o njoj, smatrate li boljom/gorom od sebe. Ako je smatrate “boljom” ili gorom , po čemu je bolja, odnosno gora. Šta vama fali, po vašem mišljenju, da li ste stekli da njemu nešto fali kod vas? Kako njega doživljavate,Da li ste se nekad slično osećali i kad? Koje su vam uspomene na te situacije, itd… Mnogo pitanja za istraživanje, da bi se mogao dobiti jasniji odgovor

   Reply
 4. Anonime 14. October 2023 at 1:51 pm

  Ja ne mogu da razmišljam kada nisam u kontaktu sa njim.

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:17 am

   Žao mi je zbog toga I verujem da vam je teško osećati se tako. Verovatno je vreme kad niste sa njim ispunjeno raznim, uznemirujućim osećanjima..

   Reply
 5. Anonime 14. October 2023 at 1:51 pm

  Mene partner kontroliše u svemu. Telefon, mejlovi, fejsbuk, proverava gde idem i kad kažem kuda idem i ne veruje mi.

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:19 am

   Poštovana, žao mi je što ovo čujem. Ne znam trenutno situaciju da bih mogla komentarisati bilo šta, ali je kakv je tip osobe, kad je to ponašanje počelo, ako preteruje, šta vas zadržava u takvom odnosu. Kakvi su vam stavovi, uverenja generalno o odnosima ljubavnim, kakvi su njemu… Mnogo tema za razmišljanje

   Reply
 6. Anonimno 14. October 2023 at 1:52 pm

  Sve radim da nam veza uspe a ispada da sve radim pogrešno jer njega boli uvo. Moje drugarice kažu da je on loš za mene a ja ne mogu bez njega.

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:25 am

   Da, to je deo na kom sam pričala na predavanju. Deluje da ste vi previše vezani i da je vama veza, odnosno održavanje iste, više znači nego njemu. Ako je to zaista tako, možda je rešenje da radite na jačanju svojih sposobnosti, resursa i kapaciteta, da možete izaći iz veze ako vam ne odgovara i ako niste zadovoljni tim stanjem. Nije prijatno ni lako, i razvoj je isto bolan, ali je to zaista drugačiji kvalitet bolik jer vas osamostaljuje i čini nezavisnom.

   Reply
 7. Jelena 14. October 2023 at 1:52 pm

  Poštovanje Nastja, kada ćete držati radionice? Volela bih više informacija

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:31 am

   Poštovana Jelena, nadam se uskoro. Nismo još precizirale datume. Bićete obaveštene i pozvane, tako da se nadam da ćemo se videti na njoj. Hvala vam na interesoavnju.

   Reply
 8. I 14. October 2023 at 1:53 pm

  Da li držite neki program i kako možemo doći na radionice?

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:27 am

   Poštovana, bićete obavešteni kada bude bila radionica na ovu temu, a što se tiče programa, to ćemo videti u nekoj budućnosti. Uglavnom sam usmerena na individualni rad, jer je tema takva da nisam sigurna koliko bi bila efikasna za rad kroz program. Hvala vam na interesovanju!

   Reply
 9. milica 14. October 2023 at 1:53 pm

  Šta je zdrav odnos? slušajući Vas stičem utisak da smo svi u lošim odnosima.

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:30 am

   Poštovana, u nekom delu predavanja sam govorila i o tome, možete se vratiti na snimak da preslušate, a ovde ću vam postaviti deo. Pitanje je kompleksno i zahtevalo bi više pričanja ili pisanja. Ovde vam šaljem deo odgovora o kom sam pričala na predavanju.

   “Kako igleda zdrava veza?

   Zdrava veza podrazumeva dijametralno suprotne postupke od zavisne veze. Partneri u zdravoj vezi se, takođe jako vole, osećaju veliku bliskost i predanost ali razlika je u tome što pored toga što se vole, oni rade i druge stvari. Zdrava ljubav podrazumeva da partneri mogu da se stope ali su ipak zasebne posebne sa posebnim interesovanjima. Partneri se bave stvarima koje ih zanimaju, imaju prijatelje i ne gube kontakt sa stvarima koje su ih nekad ispunjavale. Partneri izlaze zajedno, ali ponekad i odvojeno. Oni su jedno drugom podrška i uživanje, mada to ne znači da sve zanimljive stvari rade zajedno. Oni imaju potrebu da se na kratko razdvoje da bi se ponovo spojili. Imaju svoj zajednički svet koji im je najvažniji, ali ne gube iz vida da postoji i realan svet, čiji su oni deo. Kada zdrava ljubavna veza “pukne”, partneri žale za njom, ali razumno razmišljaju o sebi i životu i ne doživljavaju raskid kao “smak sveta”. Partneri prolaze kroz normalan proces tugovanja, ali ne upadaju u teška i dugotrajna depresivna stanja.

   Kada postoji zdrava ljubav, patneri ostaju ono što jesu. Kada je ljubav zavisna, partneri postaju ono što nisu. Oni se sjedine sa partnerom i naprave konfuziju usled nepostavljanja granica, a kada takva veza pukne, često je izgubljeno i ono što je osoba bila i ono što bi mogla biti..
   U zdravoj ljubavi partneri su emotivno stabilni, odnosno patneri su zrele ličnosti.”

   Reply
 10. Anonimno 14. October 2023 at 1:54 pm

  Nastja hoćete li više govoriti o ovakvim temama?

  Reply
  1. Nastja Milivojević Đerman 16. October 2023 at 6:24 am

   Poštovana, osmislićemo neki format, bilo da je vebinar u pitanju ili radionica. Svakako ćete biti obavešteni.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *