Moje ime je Vanja

i ja sam bila sa svih strana gubitaka. Nakon što sam izgubila mamu, zaledila sam svoje emocije i tek nakon 15 godina, kroz rad sa psihoterapeutkinjom, prošla sam kroz tu strahotu prihvatanja da nema najvažnije osobe u mom životu. Nakon gubitka tate koji je došao nakon dvogodišnjeg rada na sebi, bila sam spremna da kroz taj drugi gubitak prođem na neki drugačiji način, da probam neke druge tehnike samopomoći i da uz vođstvo psihoterapeutkinje preživim svaki dan bez njega koji je stajao preda mnom kao jedan veliki izazov. 

Prerađivajući sve te gubitke – neke retroaktivno, a neke u realnom vremenu kada su se desili, uspela sam da shvatim šta je to što mi je najviše značilo u tim teškim trenucima i tako je nastao program:

PUT KROZ GUBITAK DRAGE OSOBE

Važno je da istaknem da ovaj program nije zamena za psihoterapiju.

Ovo je program za sve one koji su se suočili sa gubitkom voljene osobe pre 5 dana, 5 nedelja, 5 meseci, pet, petnaest ili pedeset godina, a i dalje se osećaju “zaglavljeni” zbog tog gubitka.

Ovaj program je paket samopomoći za sve one koji su izgubili nekoga ko im je bio drag, a još uvek nisu spremni da odu kod psihoterapeuta, iako osećaju da bi im nežna i nenametljiva podrška pomogla da preguraju dan.

Kroz 7 modula u vidu nasnimljenog video-materijala, obogaćenog dodatnim prilozima, zajedno ćemo proći kroz faze koje dolaze nakon što izgubimo voljenu osobu. Svako od vas, svojim tempom, moći će da pristupi unapred snimljenim videima i da uz pomoć njih premosti teške dane, nedelje, mesece, protkane raznim emocijama koje dolaze kao posledica gubitka voljene osobe.

Nakon programa moći ćete da prepoznate u kojoj fazi tugovanja se nalazite, da bolje razumete svaku od njih, ali i da prestanete sami sebe da okrivljujete što niste učinili više za osobu koja više nije sa vama.

Nakon programa reći ćete sebi: Uh, dobro je, to je sve normalno. Nisam lud/-a! U redu je da se ovako osećam.

Nakon programa naučićete kako da dozvolite sebi sve emocije, ali da vas one ne zarobe.

 

Nakon ovog programa neki od vas će se odlučiti da pozovu psihoterapeuta, a nekima će sam program doneti veliko olakšanje. 

Ispod svake lekcije biće omogućena diskusija i tu će biti vaše sigurno mesto da se oglasite, ukoliko osetite potrebu za tim.

Jednom mesečno uključiću se uživo u zatvorenoj grupi kako bih vam bila podrška, u kojoj god fazi programa se nalazili u tom trenutku.

SADRŽAJ PROGRAMA

  1. Ko sam i zašto pričam o gubicima?
  2. Šok
  3. Vežba Svetionik 
  4. Pozadina za telefon Svetionik – Podsetnik za svaki dan…
  1. Šta sa emocijama koje dolaze kada izgubimo dragu osobu?
  2. Preuzmi Dozvolu za emocije
  1. Raskorak između očekivanja okoline, običaja i mog subjektivnog osećaja
  2. Preuzmi svoj podsetnik
  1. (Ne)prihvatanje da se gubitak desio
  2. Početak svakog novog dana…
  3. Preuzmi svoj Podsetnik za danas
  1. Puštanje emocija da dođu i prođu
  2. Podsetnik za danas
  1. Šta mogu da dam sebi da bih se osećao/-la bolje danas?
  2. Preuzmi svoj podsetnik
  1. Život ide dalje, a sećanja na drage osobe zauvek žive
  2. Preuzmi svoj podsetnik   

Sadržaj koji sam kreirala za tebe čeka te na inPoise UNI i možeš mu pristupati 3 meseca od dana kupovine. Nakon uplate dobićeš pristupne podatke, kao i poziv da mi se pridružiš posebnoj grupi za uživo uključenja. Ukoliko imaš dodatnih pitanja, slobodno me kontaktiraj.

(Visited 339 times, 1 visits today)